Select Page

Synopsis Think and grow rich

Think en grow rich van Napoleon Hill, is misschien wel best verkochte managementboek ooit. Ruim 30 jaar werkte Napoleon Hill samen met de meest succesvolle ondernemers, zakenmannen, uitvinders en politiek leiders van de Verenigde Staten. In deze tijd leerde hij uit eerste hand waarom sommige mensen succesvol werden en anderen niet.

Samenvatting

Een groot gedeelte van de mens wenst rijkdom en financiële onafhankelijkheid, alleen is een wens echter niet genoeg om dit ook daadwerkelijk te bereiken. Als we rijk zijn en onze dromen werkelijk willen zien worden, dan moeten we daar een brandend verlangen voor hebben. Een verlangen dat uit het diepste van je geest lijkt te komen. Op het internet gaat een verhaal rond over Walt Disney. Het schijnt dat hij 300 keer “nee” te horen kreeg, toen bij verschillende banken in de Verenigde Staten een lening aan wilde vragen voor het bouwen van zijn Disneyland pretpark (een park waarvoor hij trouwens bij onze eigen Efteling inspiratie heeft opgedaan). Er zijn ontzettend veel verhalen te delen van mislukte projecten en afgewezen personen die niet van opgeven wisten en uiteindelijk toch succes behaalden. In het begin van haar carrière werd Oprah Winfrey verteld dat ze niet de juiste kleur had om nieuwslezers te worden. Ray Kroc was 52 toen hij het huidige Mcdonald’s startte en het schijnt dat Thomas Edison wel 10.000 pogingen heeft gedaan om de gloeilamp uit te vinden. om je dromen na te jagen is het van essentieel belang om je volledig bewust te zijn van je eigen houding ten opzichte van je dromen en je doelen. Is het enkel fantasie of zit er een brandend verlangen in je om je doelen te bereiken?

Geloof in je succes

Ieder succesverhaal start met iemand die exact weet wat hij of zij wil bereiken. De basis van ieder succes bestaat uit het stellen van het doel en het maken van een plan om dit doel te bereiken. Voordat je dus je droom gaat najagen zul je eerst zo gedetailleerd mogelijk je doel moeten omschrijven. Hoe exacter je omschrijving, des te beter het is. Wil je de hele samenvatting ontvangen? Klik dan hier.