Samenvatting: Think & grow rich, Napoleon Hill

blank
blank

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

Mijn naam is Wesley van Eijndhoven, eigenaar van Continu Klanten en ik help coaches en consultants, 100% controle te krijgen over hun succes.

24 februari 2021

Synopsis Think and grow rich

Think en grow rich van Napoleon Hill, is misschien wel best verkochte managementboek ooit.
Ruim 30 jaar werkte Napoleon Hill samen met de meest succesvolle ondernemers, zakenmannen, uitvinders en politiek leiders van de Verenigde Staten. In deze tijd leerde hij uit eerste hand waarom sommige mensen succesvol werden en anderen niet.

 

Samenvatting

Een groot gedeelte van de mens wenst rijkdom en financiële onafhankelijkheid, alleen is een wens echter niet genoeg om dit ook daadwerkelijk te bereiken. Als we rijk zijn en onze dromen werkelijk willen zien worden, dan moeten we daar een brandend verlangen voor hebben. Een verlangen dat uit het diepste van je geest lijkt te komen.

Op het internet gaat een verhaal rond over Walt Disney. Het schijnt dat hij 300 keer “nee” te horen kreeg, toen bij verschillende banken in de Verenigde Staten een lening aan wilde vragen voor het bouwen van zijn Disneyland pretpark (een park waarvoor hij trouwens bij onze eigen Efteling inspiratie heeft opgedaan).

Er zijn ontzettend veel verhalen te delen van mislukte projecten en afgewezen personen die niet van opgeven wisten en uiteindelijk toch succes behaalden.

In het begin van haar carrière werd Oprah Winfrey verteld dat ze niet de juiste kleur had om nieuwslezers te worden. Ray Kroc was 52 toen hij het huidige Mcdonald’s startte en het schijnt dat Thomas Edison wel 10.000 pogingen heeft gedaan om de gloeilamp uit te vinden.

om je dromen na te jagen is het van essentieel belang om je volledig bewust te zijn van je eigen houding ten opzichte van je dromen en je doelen. Is het enkel fantasie of zit er een brandend verlangen in je om je doelen te bereiken?

 

Geloof in je succes

Ieder succesverhaal start met iemand die exact weet wat hij of zij wil bereiken. De basis van ieder succes bestaat uit het stellen van het doel en het maken van een plan om dit doel te bereiken. Voordat je dus je droom gaat najagen zul je eerst zo gedetailleerd mogelijk je doel moeten omschrijven. Hoe exacter je omschrijving, des te beter het is.

blank

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

blank

Dit vind je wellicht ook interessant….

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ik heb een hekel aan stiervechten. Ik snap gewoon niet waarom je met duizenden mensen in een stadion gaat zitten kijken naar een dier dat totaal gestresst is, wordt uitgedaagd en wordt gedood, nadat het eerst gemarteld en gekweld is.

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Heb jij een coachingsbedrijf, train je je klanten of geef je ze advies vanuit je consultancy bureau? Is je website je online visitekaartje of wil je het vooral gebruiken om nieuwe klanten te werven?
Het is wellicht een klein beetje kort door de bocht, maar meer bezoekers betekent vaak ook meer klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *