Samenvatting: Rich dad, poor dad, Robert Kiyosaki

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

Mijn naam is Wesley van Eijndhoven, eigenaar van Continu Klanten en ik help coaches en consultants, 100% controle te krijgen over hun succes.

3 June 2023

Synopsis Rich dad, poor dad

Schrijver Robert Kiyosaki vertelt in dit boek het de kennis die zijn echter (arme) vader met hem deelde, een hoogopgeleide man, die goed verdiende, maar altijd geld tekort kwam en zijn rijke vader. Zijn rijke vader was een vriend van zijn echte vader en tevens de rijkste man van Hawaii.

 

Samenvatting

Een ratrace is een begrip dat vaak wordt gebruikt om men duidelijk te maken dat nog harder werken dan je al doet, een uitzichtloze bezigheid is. een race die je nooit kunnen winnen, als een rat die zijn hele leven in een molentje rent, maar niet vooruit komt.

In het zakelijke leven betekent het zoveel als continu voor iedereen werken, behalve voor jezelf. Je werkt voor je werkgever, voor je klanten, voor de belasting etc.
Allemaal nemen ze een deel van je inkomsten en jij krijgt het kleine gedeelte dat overblijft.

Mensen die de ratrace kennen, weten dat we er allemaal deel vanuit maken en het tegelijkertijd ook allemaal haten. Wat is dan de reden dat we blijven racen?

Dit komt omdat het leven van de meeste mensen gedomineerd wordt door de angst van wat anderen van hun denken.

Een voorbeeld: We vertellen onze kinderen vaak nog steeds dat ze hun best moeten doen op school, zodat ze laten een goede baan kunnen krijgen. Advies dat in een ver verleden misschien zo werkte, maar inmiddels achterhaald is.

Vroeger was je na een opleiding haast verzekerd van een baan bij een bedrijf waar je waarschijnlijk je hele leven lang bleef werken. Tegenwoordig staat dit niet meer garant voor een leven lang verzekerd zijn van inkomsten en vrij zijn van financiële stress.

Tegenwoordig kun je hetzelfde pad bewandelen en er nog steeds nauwelijks financieel op vooruit gaan. Dit komt omdat je vast zit in de ratrace. Het meeste dat je verdient, is voor je werkgever, niet voor jou. Je werkgever wordt rijk van jouw inspanningen en jij krijgt zo nu en dan een paar procent loonsverhoging.

Ondanks dat het gewoon niet meer werkt, leiden we ons leven vaak nog steeds volgens deze achterhaalde formule. Dit komt simpelweg omdat we bang zijn om niet aan de verwachtingen te voldoen die ons vanaf onze geboorte werd geschetst.

Het resultaat is dat we inderdaad armoede vermijden, maar we er ook niet rijker op worden.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

Wil je je marketing een kickstart geven?

Compleet pakket voor éénmalig 47,00 ex BTW.

Bestel dan nu het marketing kickstartpakket voor coaches & consultants, met 4 succesvolle programma’s in één!

  • De USB sleutel tot succes – Ontdek exact wat succes voor je betekent en hoe je het kunt bereiken
  • De perfecte waardeladder – Hoe je stap voor stap meer waarde toe kunt voegen aan je klanten. En daarmee zelf ook meer resultaat kunt boeken
  • De perfecte webinar – Hoe je waardevolle klanten kunt krijgen, zonder een verkoopgesprek te hoeven voeren
  • De snel meer klanten challenge – Bouw in 10 dagen tijd dé funnel waaruit je snel meer klanten kunt halen.

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *