Samenvatting: Profit First, Mike Michalowicz en Femke Hogema

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

Mijn naam is Wesley van Eijndhoven, eigenaar van Continu Klanten en ik help coaches en consultants, 100% controle te krijgen over hun succes.

3 June 2023

Synopsis

Winst hoeft helemaal geen boekhoudkundige registratie te zijn van iets dat je niet in op je bankrekening hebt staan. Winst hoeft ook helemaal niet iets te zijn dat overblijft als al het andere is betaald. Winst moet je als eerste pakken en dit boek laat je exact zien hoe je dit moet doen.

 

Samenvatting

Het starten van een bedrijf is niet makkelijk, waardoor we alle respect moeten hebben voor de ondernemers die het proberen. Helaas voor iedere ondernemers, lijkt het lastige pas te komen op het moment dat de “zaak” geopend wordt.

Vanaf de eerste dag ben je als ondernemer bezig met meer geld binnen te halen dan dat je uitgeeft. Een ontzettend grote groep van de startende ondernemers lukt het helaas niet om zelfs maar in de buurt te komen van een beetje winst. Gemiddeld gezien sluit de helft van de bedrijven haar deuren in de eerste vijf jaar na oprichting. De ondernemers die het wel redden zijn in vele gevallen de ondernemer die van factuur naar factuur leven en goochelen met inkomsten en uitgaven om maar rond te komen in een hoop op betere tijden.

De formule voor winst
Ik hoef je niet te vertellen dat dit niet de manier is om winstgevend te zijn. Er is namelijk een betere, meer instinctieve manier om je winst te laten groeien.

Er zijn wereldwijd miljoenen bedrijven die winst willen maken. Van de winkel op de hoek, tot grote multinationals. Allemaal willen we geld verdienen. En gelukkig is er een oude formule die je hierbij kan helpen: Verkoop zoveel je kunt, trek je kosten er vanaf en houd de rest.

Zo simpel is het toch? Niet bepaald, zo blijkt.

Uit een enquête door de Global Entrepreneurship Monitor, stoppen acht van de tien bedrijven door een gebrek aan winst. Je vraagt je nu wellicht af hoe dit, ondanks de simpele formule. Het probleem is de formule zelf die namelijk gewoon niet klopt.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

 

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

Wil je je marketing een kickstart geven?

Compleet pakket voor éénmalig 47,00 ex BTW.

Bestel dan nu het marketing kickstartpakket voor coaches & consultants, met 4 succesvolle programma’s in één!

  • De USB sleutel tot succes – Ontdek exact wat succes voor je betekent en hoe je het kunt bereiken
  • De perfecte waardeladder – Hoe je stap voor stap meer waarde toe kunt voegen aan je klanten. En daarmee zelf ook meer resultaat kunt boeken
  • De perfecte webinar – Hoe je waardevolle klanten kunt krijgen, zonder een verkoopgesprek te hoeven voeren
  • De snel meer klanten challenge – Bouw in 10 dagen tijd dé funnel waaruit je snel meer klanten kunt halen.

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *