Select Page

Synopsis

Wanneer je in je kracht zit, lijkt het werk soms haast vanzelf te gaan. In dit boek van Donald O. Clifton neemt de schrijver je mee op reis en helpt je je eigen kracht te ontdekken.

 

Samenvatting

Er komt een moment in je leven (wellicht is dat moment er al), dat je precies weet wat je eigen tekortkomingen zijn. Je bent vaak te laat, je vindt het lastig om te netwerken en je kunt niet basketballen.

Maar, waar ben je dan wel goed in? Wat zijn je sterktes? En wat is dat nu eigenlijk, een sterkte? En misschien nog wel het meest belangrijke, waarom focus je je niet op je sterktes?

Op school en op ons werk worden we er continu op gewezen dat we ons moeten verbeteren. We moeten de focus leggen op onze zwaktes en zorgen dat daar verbetering in aanbrengen. Waarom is dat eigenlijk? Zou het leven niet veel makkelijker zijn als we uit zouden gaan van onze kracht en onze sterktes zouden benutten?

Een sterkte
Wat is dat nu eigenlijk, een sterkte? Simpel gezegd is een sterkte een activiteit die je keer op keer makkelijk en goed kunt uitvoeren en dat je ook nog leuk vindt om te doen.

Bedrijven die vanuit zichzelf bezig zijn met hun medewerkers in hun kracht te laten werken zijn vaak het meest succesvol over een langere periode. Uit een onderzoek door de Gallup organisatie, bleek dat mensen die aangaven een baan te hebben waarin hun talent volledig werd benut, 50 procent meer kans te hebben voor een werkgever te werken met een laag personeelsverloop.

Wil je de hele samenvatting in je mailbox ontvangen? Klik hier.