Samenvatting: Invloed, Robert B. Cialdini

blank
blank

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

Mijn naam is Wesley van Eijndhoven, eigenaar van Continu Klanten en ik help coaches en consultants, 100% controle te krijgen over hun succes.

24 februari 2021

Synopsis

Deze internationale bestseller van Robert B. Cialdini leert je alles over invloed. Welke technieken worden er gebruikt om jou “ja” te laten zeggen tegen een aanbod en hoe kun je deze technieken zelf ook toepassen?

 

Samenvatting

Hoe vaak gebeurt het je dat je iets koopt dat je eigenlijk niet nodig hebt? Een keukenapparaat dat in de kast staat, of een fitnesstoestel dat op zolder staat te verstoffen? Misschien heb je weleens geld gegeven aan een of ander vaag goed doel dat je niet kende, of heb je een abonnement op de sportschool waar je een jaar aan vast zit, terwijl je haast nooit gaat sporten. iets dat je natuurlijk van tevoren al wist.

Als je jezelf hierin herkend, dan ben je één van de vele mensen die ten prooi zijn gevallen aan een professional die precies wist op welke knoppen hij moest drukken om je te laten doen wat hij wilde.

Maar wat is de reden dat je in bepaalde situatie toezegt op iets dat je eigenlijk niet nodig hebt? Dat leer je in het boek van Robert B. Cialdini: Invloed.

 

Voorgeprogrammeerd

Vrouwelijke kalkoenen zijn ontzettend goede moeders en erg beschermend voor hun kuikens. Dit moedergevoel is echter sterk afhankelijk van de manier waarop een kalkoen kuiken piept. De moeder is zo afgestemd op dat ene geluid, dat het direct en vanzelf voor haar kuiken gaat zorgen. Maar als haar kuiken het piepende geluid niet maakt, zal de moeder het kuiken negeren en in sommige gevallen zelfs doden.

De kalkoen is zo geprogrammeerd om automatisch te reageren op het geluid, dat een test met een opgezette bunzing, waarin een cassette bandje zat verstopt met het piep geluid van een kalkoen kuiken, resulteerde in een moeder kalkoen die direct ging zorgen voor de bunzing.

Dit terwijl de bunzing de natuurlijke vijand is van de kalkoen en dezelfde kalkoen eerder nog de opgezette bunzing (ditmaal zonder geluid) had aangevallen.

Maar een mens is zo toch niet voor de gek te houden? Dat zou je denken!

Wil je de hele samenvattingen in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

blank

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

blank

Dit vind je wellicht ook interessant….

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ik heb een hekel aan stiervechten. Ik snap gewoon niet waarom je met duizenden mensen in een stadion gaat zitten kijken naar een dier dat totaal gestresst is, wordt uitgedaagd en wordt gedood, nadat het eerst gemarteld en gekweld is.

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Heb jij een coachingsbedrijf, train je je klanten of geef je ze advies vanuit je consultancy bureau? Is je website je online visitekaartje of wil je het vooral gebruiken om nieuwe klanten te werven?
Het is wellicht een klein beetje kort door de bocht, maar meer bezoekers betekent vaak ook meer klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *