Samenvatting: De edele kunst van not giving a fuck, Mark Manson

blank
blank

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

Mijn naam is Wesley van Eijndhoven, eigenaar van Continu Klanten en ik help coaches en consultants, 100% controle te krijgen over hun succes.

24 februari 2021

Synopsis De edele kunst van not giving a fuck

Stop met het willen bereiken van onhaalbare doelen en begin te accepteren dat je leven bestaat uit tegenslagen en tekortkomingen. Aan de hand van humoristische verhalen, vertelt schrijver Mark Manson je over hoe je niet meer weg hoeft te rennen voor je fouten en onzekerheden, maar de pijnlijke waarheid onder ogen moet zien te komen.

 

Samenvatting

Focus op wat voor jou belangrijk is
We leven in een tijd van grote kansen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Of het nu gaat om je carrière, het vergaren van informatie of het kiezen van je partner, de mogelijkheden zijn tegenwoordig vrijwel eindeloos. Maar waarom is het dan toch geen puur genot om in deze tijd te leven? We kunnen tenslotte haast alles krijgen wat we willen.

De reden waarom we niet allemaal 100% gelukkig zijn is omdat we vaak alles willen en met minder geen genoegen nemen. We hebben zoveel opties om uit te kiezen, dat we continu bezig zijn met keuzes maken en het afwegen van zaken die er voor een groot gedeelte niet toe doen.

We willen alles een beetje, in plaats van van iets heel veel. Tenminste, een groot aantal van ons leeft op deze manier en dat levert meer stress op dan genot. Beter zouden we ons moeten focussen op dat wat we echt belangrijk vinden en de rest, ja de rest is bijzaak. Of in de woorden van de auteur: Om de rest zouden we geen fuck moeten geven.

Je doelen halen is een uitdaging
Weet jij wat je echt uit het leven zou willen halen? Wat je ultieme doel is?
Het is niet zo makkelijk om deze vragen te beantwoorden toch? Natuurlijk zullen vele van ons zeggen dat we geluk willen, een liefhebbende familie en een baan die we leuk vinden, echter blijft het op deze manier een beetje vaag en zijn het juist de vage doelen die ervoor zorgen dat je niet je eigen succes gaat najagen.

Het is helaas zo dat als je ook maar iets wilt bereiken in je leven, dat je ervoor zult moeten vechten. Het bereiken van je doelen is niet makkelijk, integendeel zelfs. Je zult hard moeten werken en moeten beschikken over doorzettingsvermogen, want je komt gegarandeerd uitdagingen en obstakels tegen in je leven.

Stel dat je bijvoorbeeld CEO zou willen worden van een groot bedrijf. CEO klinkt wel tof toch? Je hebt als CEO tenslotte veel macht binnen een bedrijf. Maar een CEO zijn is verre van makkelijk. Veel CEO’s hebben werkweken van 60 uur, moeten moeilijke beslissingen maken, mensen en ontslaan en steeds maar weer er staan wanneer het nodig is. Je kunt het niet rustig aan doen.

blank

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

blank

Dit vind je wellicht ook interessant….

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ik heb een hekel aan stiervechten. Ik snap gewoon niet waarom je met duizenden mensen in een stadion gaat zitten kijken naar een dier dat totaal gestresst is, wordt uitgedaagd en wordt gedood, nadat het eerst gemarteld en gekweld is.

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Heb jij een coachingsbedrijf, train je je klanten of geef je ze advies vanuit je consultancy bureau? Is je website je online visitekaartje of wil je het vooral gebruiken om nieuwe klanten te werven?
Het is wellicht een klein beetje kort door de bocht, maar meer bezoekers betekent vaak ook meer klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *