Samenvatting: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen Covey

blank
blank

Geschreven door Wesley

24 februari 2021

Synopsis de 7 eigenschappen van effectief leiderschap

In deze klassieker van auteur Stephen Covey, vertelt de schrijver je hoe je leiderschap kunt ontwikkelen op persoonlijk en op zakelijk vlak. De auteur laat je exact zien welke 7 stappen resulteren in effectief leiderschap, waardoor succes haast een garantie wordt.

 

Samenvatting

Zou je effectiever met je tijd om willen gaan, meer willen bereiken op je werk, of misschien wil je wel meer aandacht besteden aan de mensen die je liefhebt.
Wat je ook wilt verbeteren, het gaat alleen lukken wanneer je jezelf gaat veranderen.

De beste manier om dit te doen is om je betere en succesvolle methodes aan te leren, zodat dit gewoontes gaan worden.Mensen zijn gewoontedieren, wezens die graag werken vanuit routine. Al onze routines en gewoontes samen, bepalen voor een gedeelte wie we zijn, maar vooral welke kant we met ons leven opgaan.

In De 7 eigenschappen van effectief leiderschap beschrijft Covey uitgebreid welke gewoontes je jezelf kunt aanleren om zowel zakelijk als persoonlijk een effectiever leven te kunnen leiden.

De 7 eigenschappen zijn:

  1. Ben proactief
  2. Begin met het einde voor ogen
  3. Doe belangrijke zaken als eerste
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
  6. Creëer synergie
  7. Houd de zaag scherp

Voordat Covey zijn boek schreef, heeft hij eerst ontzettend lang onderzoek gedaan naar de zaken die hij in zijn boek heeft beschreven. Hij kwam tot de conclusie dat er normaal gesproken 2 manieren zijn om je leven te verbeteren.

De eerste waar hij over spreekt is te werken aan de skills die nodig zijn voor het gedrag dat je na wilt streven. Stel dat je bijvoorbeeld je relaties met anderen wilt verbeteren, dan kun je je gaan richten op meer leren over communicatie of technieken om je lichaamstaal te verbeteren.

Ondanks dat verschillende methodes meestal makkelijk aan te leren zijn, is dit vaak niet de juiste weg. Doordat je jezelf bepaalde technieken aan gaat leren zul je op korte termijn wel succes behalen, echter zal dit op de lange termijn niet gaan werken.

Wil je de complete samenvatting ontvangen in je mailbox? Klik dan hier.

blank

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

blank

Dit vind je wellicht ook interessant….

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ben jij een consultant met een rode lap op je site?

Ik heb een hekel aan stiervechten. Ik snap gewoon niet waarom je met duizenden mensen in een stadion gaat zitten kijken naar een dier dat totaal gestresst is, wordt uitgedaagd en wordt gedood, nadat het eerst gemarteld en gekweld is.

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Lees hoe je als coach of consultant hoger in Google kunt komen

Heb jij een coachingsbedrijf, train je je klanten of geef je ze advies vanuit je consultancy bureau? Is je website je online visitekaartje of wil je het vooral gebruiken om nieuwe klanten te werven?
Het is wellicht een klein beetje kort door de bocht, maar meer bezoekers betekent vaak ook meer klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *