Samenvatting: Begin met het waarom, Simon Sinek

Geschreven door Wesley

3 June 2023

Synopsis: Begin met het waarom

Begin met het waarom is een boek van Simon Sinek, dat miljoenen mensen wereldwijd geïnspireerd heeft tot het loslaten van huidige denkpatronen en te starten met dat wat er echt toe doet: Je waarom. In het boek laat Sinek zien dat bedrijven en leiders die zich richten op het “waarom”, in plaats van de “wat” en de “hoe” veel succesvoller zijn, ondanks dat ze wellicht minder middelen tot hun beschikking hebben.

 

Samenvatting

Wat hebben Steve Jobs, Martin Luther King en de gebroeders Wright met elkaar gemeen? In eerste instantie niet zoveel. Er is echter één ding dat deze personen met elkaar verbindt, namelijk dat ze allemaal als geen ander begrepen dat niemand interesse heeft voor een idee, een project of een product, zonder te begrijpen “waarom” het eigenlijk bestaat.

Dit, zoals auteur Simon Sinek stelt, is iets dat je zult vinden in elke grote leider en succesvolle organisatie. Het is het gevoel van het hebben van een doel. Een doel waarmee je anderen kunt inspireren te volgen, zodat ze weten welk pad ze moeten bewandelen.

Dit betekent niet dat je het verdienen van geld moet najagen, integendeel zelfs. Het betekent dat je een betekenisvol leven moet leiden en anderen moet inspireren. Het financiële gewin komt dan uiteindelijk vanzelf.

 

Een vliegmachine bouwen

Met 50.000 dollar aan budget (verkregen van het ministerie van oorlog) begon Samuel Pierpont Langley aan een ambitieus project. Hij zou de eerste man zijn die zou kunnen vliegen. Bewapend met de juiste vrienden (o.a. Andrew Carnegie en Alexander Graham Bell) en een team van ontzettend slimme mensen, ging hij aan de slag om de eerste vliegmachine te bouwen.

Op 17 December 1903 ging een andere persoon de lucht in met behulp van een vliegmachine die gebouw was door de gebroeders Wright. Ze hadden geen diploma’s, geen geld en toch lukte het ze een machine te bouwen die kon vliegen. Hoe konden zij bereiken wat Langley niet lukte?

James Tobin, schreef in zijn biografie over de gebroeders Wright dat zij als echte wetenschappers er ontzettend op gebrand waren op het oplossen van een probleem dat ze zagen bij het vliegen. Namelijk dat van het bewaren van het evenwicht tijdens het vliegen. zij wisten dat als ze zouden slagen, dit de wereld voor altijd zou veranderen.

Langley wilde prestige, de gebroeders Wright wilden een probleem oplossen. Zij begonnen met het “waarom” en niet met de “wat.

 

Goede deuren maken

Een mooie anekdote uit het boek van Sinek gaat over een groep Amerikanen uit de auto industrie die besloten een bezoek…

Wil je de hele samenvatting ontvangen in je mailbox? Klik dan hier.

 

Samenvattingen van 10 managementboeken

Zou je graag de samenvattingen willen ontvangen van 10 van de meest populaire managementboeken?
Vul onderstaand je gegevens in en je krijgt van mij 10 dagen lang een samenvatting.

De eerste samenvatting krijg je binnen enkele ogenblikken al in je mailbox. Namelijk de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey.

Wil je je marketing een kickstart geven?

Compleet pakket voor éénmalig 47,00 ex BTW.

Bestel dan nu het marketing kickstartpakket voor coaches & consultants, met 4 succesvolle programma’s in één!

  • De USB sleutel tot succes – Ontdek exact wat succes voor je betekent en hoe je het kunt bereiken
  • De perfecte waardeladder – Hoe je stap voor stap meer waarde toe kunt voegen aan je klanten. En daarmee zelf ook meer resultaat kunt boeken
  • De perfecte webinar – Hoe je waardevolle klanten kunt krijgen, zonder een verkoopgesprek te hoeven voeren
  • De snel meer klanten challenge – Bouw in 10 dagen tijd dé funnel waaruit je snel meer klanten kunt halen.

Dit vind je wellicht ook interessant….

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *