Select Page

Over Wesley

Op deze pagina vertel ik je graag wat meer over mezelf en de visie die ik heb op marketing en het leven als ondernemer

Marketing is mijn passie

Geboren in 1984 ben ik opgegroeid met auto’s zonder gordel op de achterbank, gamen op de Nintendo, Ghostbusters en Telekids op zaterdag. Ik heb cassettebandjes zien veranderen in CD’s en CD’s in MP3. Ik heb internet zien opkomen, social media een plek in onze maatschappij zien veroveren en telefoons zien krimpen, groeien, weer krimpen en weer groeien. Want tegenwoordig willen we altijd en overal online zijn en vooral veel video content zien. Dan moeten de schermen natuurlijk wel lekker groot zijn. 

Tijdens mijn marketing opleiding aan de Avans Hogeschool in Den Bosch, heb ik 5 maanden in Zweden mogen studeren aan de universiteit van Kristianstad. Het was zo’n fantastische ervaring om samen te wonen met mensen met allerlei verschillende nationaliteiten tegelijk ook te mogen studeren aan een prachtige universiteit. Ik kan echt iedere student aanraden om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Je leert in een paar maanden echt jezelf heel goed kennen en je krijgt een een schat aan ervaringen waar je je leven lang profijt van gaat hebben.

Een marketing adviesbureau voor ondernemers uit het MKB die zelf geen tijd of kennis hebben om het maximale uit hun marketingcampagnes te halen. Dit is de visie die ik voor ogen had toen ik mijn bedrijf Regiomarketeer startte. Ik vind het geweldig om ondernemers te helpen die veel waarde hechten aan echte contacten. Ondernemers die natuurlijk wel willen verdienen, maar waarvoor geld geen drijfveer is. Wanneer je puur voor je bankrekening werkt kom je uiteindelijk jezelf tegen. Dit heb ik zelf ook meegemaakt.

In mijn jaren dat ik voor een werkgever werkte, heb ik geconcludeerd dat vanuit je passie werken één van de belangrijkste aspecten is van geluk in je werk. Als werknemer had ik zo weinig vrijheid, dat ik niet mezelf kwijt kon in het werk dat ik deed. Ik was al jaren parttime aan het ondernemen, maar had nooit de juiste basis om echt de sprong in het diepe te wagen. Ik denk dat dit misschien wel geldt voor veel ondernemers die in loondienst hebben gewerkt. De zogenaamde zekerheid houdt je echt tegen om het maximale uit jezelf te halen. Terwijl je eigenlijk jezelf voor de gek aan het houden bent.

Toen vond ik mijn echte passie en werd alles ineens anders. Toen ik mijn passie had gevonden, maakte tijd niets meer uit. Ik had ineens energie voor 10 en wilde niets liever dan bezig zijn met dat waar ik zoveel uit kon halen. Mijn passie is mensen te helpen met zaken waar zij tegenaan lopen, zowel op privé als op zakelijk gebied. Ik heb daarnaast een ontzettende drang om nieuwe dingen te leren en kan veel voldoening halen uit het eigen maken van dingen die ik nu nog niet beheers.

Ondanks dat er in mijn familie nauwelijks ondernemers zitten, heb ik van huis uit meegekregen dat werken loont en dat je altijd open moet staan om jezelf te ontwikkelen. Ik ben echt opgegroeid met de gedachte dat je voor anderen klaar moet staan. Dat is ook de rede dat ik zoveel voldoening haal uit mijn bedrijf. Ik kan mensen echt helpen en laten zien dat je niet grote budgetten nodig hebt om succesvol te kunnen ondernemen. Je moet juist creatief omgaan met je middelen, gestructureerd werken en vooral doorzetten met waar je mee bezig bent. Laat niemand je vertellen dat iets niet kan. Het kan wel, dat weet jij net zo goed als ik.

Met Regiomarketeer had ik dus mijn passie gevonden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om met je passie bezig te zijn. Echt werken is verleden tijd wanneer je doet wat je leuk vindt. Dan voelt het gewoon als een leuke dag. Dit is denk ik iets dat iedere ondernemer zou moeten nastreven, ander moet je echt wat anders gaan doen.

Wat ik al snel merkte is dat bezig zijn met je passie ontzettend fijn is, maar er moet ook geld verdient worden. In Nederland is dat nog steeds een beetje taboe, het uitspreken dat je ook gewoon lekker wilt verdienen. Maar goed, dat is wel wat je als ondernemer wilt. Een tweede punt waar ik tegenaan liep was de factor tijd. Mijn tijd is mijn schaarste goed.  Alle tijd dat ik bezig ben met mijn werk, kan ik niet besteden aan mezelf, mijn gezin of mijn vrienden. Hoe leuk ik het werk ook vond, ik was ondernemer geworden om ook een stukje vrijheid te krijgen.

Iemand die mij hierbij erg geholpen heeft is ondernemerscoach Theo Moorman. Ik werk voor hem als externe marketeer en ben daarnaast ook zijn klant. Tijdens zijn Mastermind groep triggerde hij mij op het gebied van het verkopen van tijd. Maak niet de fout die zoveel ondernemers maken. Ga niet dag en nacht werken en vergeet tijd door te brengen met de mensen die je lief hebt. Daar ga je spijt van krijgen. Hiermee raakte hij bij mij precies de juiste snaar. Pas als je je verdienmodel opschaalbaar gaat maken, kun je veel meer klanten helpen en zelf ook meer resultaat behalen.

Ik ben lang bezig geweest om mijn nieuwe project vorm te geven. Ik vind het altijd belangrijk dat de zaken kloppen. Je hoeft geen perfectie na te streven, het moet wel goed zijn. Zaken moeten lopen zoals ik graag wil dat ze lopen. De enige manier om dat te doen is ontzettend goed over je systeem na te denken en een proces te maken van alles wat je doet.

Ik ben met Continu Klanten echt op een missie. Deze missie is het helpen van coaches, trainers en consultants, met het inrichten van mijn unieke methode waarmee ze hun bedrijf op kunnen schalen en continu klanten gaan krijgen.